Tarih:

Paylaş:

ABD, Japonya ve Güney Kore, Kuzey Kore’nin siber tehditlerine karşı çabalarını artırıyor.

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Üç müttefik, Pyongyang’ın yasaklı silah programlarını destekleyen ‘kötü niyetli’ siber faaliyetlerle ilgili endişelerini dile getirdi. Papua Yeni Gine Başbakanı James Marape, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, geçen hafta komşusu Avustralya’yla bir güvenlik anlaşması imzalamasının ardından Çin’le güvenlik konusunda yeni bir görüşme yapılmadığını söyledi. Seul’de bir araya gelen üç ülkenin ulusal güvenlik danışmanlarına göre Amerika Birleşik Devletleri, Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore’nin siber alandaki tehditlerine yanıt vermek için yeni çabalar üzerinde anlaştı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Cumartesi günü gazetecilere yaptığı açıklamada, Kuzey Kore’nin resmi adı olan Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ne atıfta bulunarak, “Müttefikler, siber suçlar ve kripto para aklamadan pervasız uzay ve balistik füze denemelerine kadar Kuzey Kore’nin oluşturduğu tehditlere karşı koymak için yeni üçlü girişimler başlattı” dedi.

Asyalı mevkidaşlarıyla ortak bir basın toplantısı düzenleyen Sullivan, “Bu, kripto para birimi ve kara para aklama ve Kuzey Kore’nin kripto para biriminin hacklenmesi ve çalınmasından gelir elde etme ve daha sonra bunu borsalar aracılığıyla aklama kapasitesini nasıl engelleyeceğimiz konusunda yeni bir çaba olacak” dedi.

Sullivan, toplantının Ağustos ayında Başkan Joe Biden’ın ev sahipliğinde düzenlenen ve liderlerin güvenlik ve ekonomik işbirliğini derinleştirme sözü verdiği üçlü zirvede verilen taahhütlerin ardından yapıldığını söyledi.

O dönemde üç ülke, Kuzey Kore’nin yasaklı silah programlarını desteklemek amacıyla gerçekleştirdiği “kötü niyetli” siber faaliyetlerden duydukları derin endişeyi dile getirmişlerdi.

https://www.aljazeera.com/news/2023/12/9/us-japan-south-korea-launch-new-efforts-to-counter-n-korea-cyber-threats

Sena BİRİNCİ
Sena BİRİNCİ
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü